Hírek


Új gépjárműfecskendő állt szolgálatba Látrányban

2017-05-17 12:33:25

Az elmúlt félévben a balatonboglári tűzoltóságtól „örökölt” járművel vonultak a műszaki mentések, tűzesetek helyszínére. Látrány önkormányzata látva az igyekezetet és az elszántságot a tűzoltóság feltámasztásán serénykedő tűzoltókban – akik folyamatosan képezték magukat – vásároltak egy gépjárműfecskendőt az egyesületnek. Ausztriából érkezett a jármű, amely 2000 liter víz, 200 liter habképző anyag szállítására alkalmas. Sőt, közös erővel sikerült beszerezniük a szükséges szakfelszereléseket, mentő- és védőeszközöket is

Kelemen Ferenc, Látrány polgármestere – aki maga is tagja a tűzoltó egyesületnek – az ünnepségen köszönetet mondott az egyesület minden tagjának, elismerve azt az összefogást, amellyel az új tűzoltógépjármű immáron egy felújított szertárban kapott otthont.

Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is hangsúlyozta az önkéntesek közösségformáló munkáját. A tábornok gratulált az egyesület munkájához, kiemelve, hogy összetartásuknak köszönhetően ilyen rövid idő alatt, oly sok mindent elértek.

Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője erőt és egészséget kívánt a térség biztonságának megteremtéséért vállalt, nemes feladatok folytatásához.

Az egyesület egy bemutató során mutatta be az új gépjárműfecskendőt, s annak felszereltségét a falu lakosságának. A szituációban egy jármű villanyoszlopnak csapódott, kigyulladt, vezetője kirepült az autóból. Míg az egység egyik fele a tűzoltáson dolgozott, addig az egészségügyi személyzet feladata az életmentés volt. A gépjárműfecskendőn elhelyezett felszerelésekkel szakszerűen ellátták a sérültet.

A bemutatót követően a polgármester ünnepélyesen átadta a gépjárműfecskendő kulcsát és meglepetésként egy csapatzászlót is az egyesület parancsnokának.


Kapcsolódó képek:

Vissza