Hírek


Szent Flóriánt és a tabi önkéntes tűzoltóságot ünnepeltük Tabon

2017-05-08 12:28:19

Május tűzoltók és az összes tüzes mesterséget művelők napja. Ez alkalomból valamennyiük védőszentje előtt tisztelegtek főhajtással és az emlékezés koszorújával a tabi tűzoltólaktanyánál. A koszorúzást követően ünnepi szentmisére és ünnepi megemlékezésre került sor.

A laktanya előtti koszorúzáson a tabi Takács Gyula Zeneiskola fúvószenekarának műsorát hallgathatták az érdeklődők.  Az ünnepi program szentmisével, majd a Zichy Mihály Művelődési Központban folytatódott.

A Zichy Mihály Művelődési Központban Witzmann Mihály országgyűlési képviselő köszöntötte az ünneplőket. A képviselő megköszönte a tűzoltóknak azt a biztonságot, amelyet bátor és hősies helytállásukkal teremtenek meg. Legyen szó tűzesetről, balesetről, természeti csapásról – mondta Witzmann Mihály – a tűzoltókra mindig számíthatunk. Majd a honatya hozzátette: mindezért cserébe annyit tehetünk, hogy pályázati forráshoz juttatjuk az önkéntes tűzoltó egyesületeket, amelyből modern eszközöket vásárolhatnak, s a hivatásos tűzoltóságok számára új, hazai gyártású gépjárműfecskendőket biztosítanak. Somogyban idén két új gépjárműfecskendő fiatalítja a gépjárműparkot – tette hozzá a képviselő.

Schmidt Jenő, Tab polgármestere a város életében fontos esemény alkalmából szólt a megjelentekhez. A város első embere felidézte Szent Flórián örökségét, majd köszöntötte azokat a közösség szolgálatát hivatásukként választó tűzoltókat, akikre – mind mondta – óriási szükség van korunkban. Nemes szolgálatra vállalkoztak – jelentette ki a polgármester – s mindezt nem lehet elégszer megköszönni.

Kekecs Károly Richárd tűzoltó őrnagy, a Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka ünnepi beszédében úgy fogalmazott: mi tűzoltók védőszentünkhöz hasonlóan harcolunk, azért, hogy jobb és biztonságosabb legyen a világ, hogy értékeket mentsünk, hitet adjunk és vigaszt nyújtsunk. S ha kell - tette hozzá a parancsnok - Szent Flórián nyomán együtt, összefogva mi is áldozatot hozunk.

Ünnepi műsort adtak a Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola tanulói, majd, mint minden ünnepen elismerések ismertetésével és átadásával zárult az ünnepség.

[gallery link="file" ids="1677,1676"]

Vissza