Hírek


125 éves az Igali Önkéntes Tűzoltó Egyesület

2016-12-06 10:43:40

Az idei éves parancsnoki továbbképzés ideje alatt és a megye önkéntes tűzoltóparancsnokaival együtt ünnepelte fennállásának 125. évfordulóját az igali önkéntes tűzoltó egyesület. Az ünnepségen az egyesület útja mellett a jele feladatait és eredményeit is számba vették.

 

Joggal lehet büszke az eddig megtett útra az Igali ÖTE. A már szinte hagyományosnak tekinthető helyszínen tartották az idei önkéntes parancsnoki továbbképzést és erre időzítette az ÖTE a 125 éves megemlékezés ünnepségét is, ahol a megyei szövetség és az igazgatóság képviselőinek jelenlétében zajló eseményen Fülöp László az egyesület elnöke mutatta be az elmúlt évtizedeket. Az egyesület története szorosan kapcsolódik a település történetéhez, így az Igali Krónika lapjain szinte megelevenedik az elmúlt évszázad, amiből szemelvényeket ismerhettek meg az ünneplők.

Az egyesületi jubileum alkalmából a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről Tarlós István tű. ezds. igazgató helyettes Elismerő oklevelet, a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség részéről Benei Tibor titkár dísztányért és oklevelet adott át az egyesületnek, amely inkább a munkás jelennek szólt, mivel az Igal ÖTE a kistérség és a megye tűzoltó életében ma is meghatározó szerepet tölt be.

 

Vissza