Hírek


Országos katasztrófavédelmi verseny: 5. és 10. hely Somogynak

2016-05-05 10:29:03

Az általános iskolások között a balatonföldvári versenyzők ötödik, míg a középiskolások között a marcali ifjak a tizedik helyet szerezték meg – somogyi szemmel ez a mérlege a nemrég lezajlott katasztrófavédelmi versenynek.

A verseny országos döntője idén is a közös rendőr- és tűzoltónapon zajlott, ahol immár huszonnegyedik alkalommal mérte össze tudását összesen negyvenhárom csapatban általános és középiskolás tanulók. Köztük voltak a szerbiai Bajmok versenyzői is, és a szervezők a tavalyi első két helyezett csapatot is meghívták, hogy alkalmuk legyen idén is megmérettetni magukat.

A fiatalok elméleti kérdések mellett gyakorlati mentési feladatokat kaptak: osztott sugarat szereltek, az ár- és belvízelhárítást gyakorolva az általuk töltött homokzsákokkal bástyáztak körül egy tűzcsapot. A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület elméleti anyagai is próbára tették a tudásukat viharjelzés- és térképészeti témában. A Magyar Vöröskereszt sátránál pedig elsősegélynyújtó ismereteikre voltak kíváncsiak a vizsgáztatók: töréseket, bokasérüléseket, másodfokú égéseket kellett ellátniuk, és szabályosan mentőt hívniuk.

Ahogyan már említettük, a versenyen a balatonföldvári Széchényi Imre Általános Iskola diákjai az ötödik helyen végeztek, míg a marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium I. számú csapata tíz másik megye tanulóit megelőzve a tizedik lett.

Gratulálunk nekik!

Vissza