Hírek


Megyei tűzoltóverseny Szőkedencsen

2016-05-26 10:10:19

Szőkedencsen kerül sor a járási versenyeken első és második helyezést elért csapatainak részvételével az önkéntes tűzoltók megyei versenyére. Május 28-án már reggel nyolc órakor megkezdődik a regisztráció, s azt követően öt versenyszámban mérik össze tudásukat a csapatok.

A verseny helye:  Szőkedencs sportpálya

Ideje: 2016. május 28. 08.00 órától.

A verseny programja:

08.00 - 08.30              Rajok beérkezése, regisztráció, sorsolás.

09.00 - 09.30              Megnyitó.

09.30 - 13.00              Versenyszámok lebonyolítása körforgó rendszerben.

13.30 - 14.00              Eredményhirdetés, díjak átadása.

A versenyszámok:

 

A hagyományos versenyszabályzat alapján:

  1. 800-as kismotorfecskendő szerelés,
  2. 7 x 55 m-es tűzoltó váltófutás versenyszámokban.

Egyedi szabályok szerint:

  1. tűzoltó terep váltófutással.
  2. Motorfűrész kezelői versennyel, valamint
  3. Tűzoltóautó toló verseny.

A versenyen felnőtt női, valamint felnőtt férfi kategóriájú csapatok vehetnek részt. A női kategóriában versenyző csapatok a versenykiírás 1., 2. számú versenyszámaiban versenyeznek.

A versenyfeladatok végrehajtása:

  • A 800-as kismotorfecskendő szerelés, valamint a 7 x 55 m-es tűzoltó váltófutás versenyszámok a versenykiírásban foglaltak figyelembevételével az 1992. évi Tűzoltó – Versenyszabályzat alapján kerül végrehajtásra. A versenyen résztvevő rajoknak a kismotorfecskendő szerelés versenyszámot saját felszereléssel kell végrehajtani (kismotorfecskendő, tömlők, osztó, sugárcsövek, szűrőkosár).
  • Tűzoltó váltó futás, teljes bevetési öltözetben, légző álarccal: Minden csapatból 4 fő tűzoltó bevetési védőruhában (védőruha, csizma, sisak, védőkesztyű), acélpalackos légzőkészülék viselésével teljesítenek (használni nem kell). A csapattagok, a hátukra előre felvett légzővel váltják egymást a futás során sugárcső átadásával. A váltások a kijelölt zónákon belül történnek. (Egy kör kb. 300 m, légző készüléket biztosítunk)
  • Motorfűrész, műszaki mentés.  Adott Huqsvarna motorfűrésszel történik, minden csapatból 1 fő. A motorfűrész indítását követően, az adott rönköt a versenyző meghatározott méretre vágja, majd azt a kijelölt helyre viszi. A fűrész megállítását követően a lapot megfordítja, majd a rajtnál elhagyja a pályát. A versenyszám sorrendjét az időeredmény és a vágás pontossága dönti el. A versenyszám végrehajtása teljes védőfelszerelésben történik.
  • Tűzoltóautó toló verseny. Hét tagú csapat vesz részt (1+6), a helyszínen biztosított tűzoltófecskendő gépjárművet adott távolságra kell a csapatnak időre eltolnia.

A verseny során a versenyszámokban javításra nincs mód! 

Vissza