Hírek


Megyei tűzoltóverseny: berzencei győzelem

2016-05-30 10:08:56

2016. május 28-án zajlott a somogyi önkéntes tűzoltó egyesületek megyei tűzoltóversenye Szőkedencsen. A csapatok összehangoltságát próbára tevő 800-as kismotorfecskendő-szerelésen a hölgyek közül a berzenceiek, míg a férfiaknál a szőkedencsiek bizonyultak a legjobbnak. A balatonszentgyörgyi gyerekeknek bár nem akadt kihívójuk, becsülettel teljesítették a feladatokat.

A klasszikus versenyszám mellett 7x55 méteres tűzoltó váltófutáson négyfős csapatok teljesítették a 300 méteres távot bevetési védőruhában, légzőkészülékkel a hátukon, ami nem volt könnyű feladat a nyárias melegben. A motorfűrésszel jól bánók számára is akadt kihívás a „rönkszeletelő” versenyszámban.

Az indulók állóképességét mégis a tűzoltógépjármű-toló verseny tette próbára leginkább: a gépjárműfecskendőt hét versenyzőnek kellett ötven méteren át tolni.

Az időeredmények összesítését követően az alábbi eredmények születtek:

Hölgyek

I. Berzence
II. Balatonszentgyörgy (akik a férfiak versenyszámait is teljesítették)

Férfiak

I. Berzence
II. Kéthely
III. Igal
IV. Borzont (Erdély)
V. Balatonszentgyörgy
VI. Szőkedencs
VII. Iharosberény
VIII. Lábod

Heizler György, a Somogy Megyei Tűzoltószövetség elnöke a verseny zárásakor úgy fogalmazott: példaértékű az az összefogás, aminek a mai napon is szemtanúja volt. Hiszen az egyesületek immáron női csapattal, sőt utánpótlással is rendelkeznek és nagy gondot fordítanak a felkészítésükre.

 


Kapcsolódó képek:

Vissza