Hírek


Viharos időjárás adott munkát az önkénteseknek

2018-08-02 13:50:08

Idén nyáron sem kímélték az országot a viharok: július 23-án és július 30-án is szükség volt a segítségre.

2018. július 23-án komoly viharok tépázták meg az országot, így az önkéntes és önkormányzati tűzoltóknak sok helyen kellett beavatkozniuk.

Üllőn, a Hunyadi utcában egy körülbelül ötven négyzetméteres pincében hetven centiméter magasan állt a víz, itt az üllői önkéntes tűzoltók végeztek szivattyúzást. Kókán, a Kossuth Lajos utcában egy tizenkét négyzetméter alapterületű melléképület tetejét leszakította a szél, a nagykátai hivatásosok mellett a kókai önkéntes tűzoltók dolgoztak a károk felszámolásán.

Budapest XII. kerületében, az Istenhegyi úton egy leszakadt faág villanyvezetékre esett, ide a fővárosi hivatásos tűzoltók mellett a rózsadombi önkéntesek érkeztek segíteni.

Jászágóban, a Kókai László téren két fa megdőlt, épületet veszélyeztetett. A jászárokszállási önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Jászboldogházán, a Szegfű utcában egy fenyőfa egy ház tetejére dőlt, a villanyvezetéket leszakította. A szolnoki hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre.

A vihar Balassagyarmaton is rengeteg kárt okozott, azonban a balassagyarmati, rétsági, szécsényi, berceli és salgótarjáni hivatásos tűzoltók, továbbá az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó, Környezet- és Természetvédelmi Egyesület, az Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesület, valamint az Őrhalom és Térsége Polgárőrség önkéntesei összehangolt munkájának köszönhetően a károk jelentős részét sikerült felszámolni.

Hasonló beavatkozások zajlottak egy héttel később, július 30-án is, hiszen ekkor néhány perces, ám rendkívül erős széllel kísért vihar okozott károkat Pest megye délnyugati részén.  Elsősorban Szigetszentmiklós és térsége volt érintett: a vihar Szigetcsépen, Szigethalmon, Taksonyban és Tökölön, valamint Ercsiben és Kiskunlacházán tombolt.

A lakosság segítségére a szigetszentmiklósi és az érdi hivatásos, a ráckevei önkormányzati, valamint a szigetszentmiklósi és délegyházi önkéntes egységek siettek.

Minden önkormányzati és önkéntes tűzoltó bajtársunkat, aki részt vett a károk felszámolásában, köszönet illeti kitartásáért.

Bajtársi üdvözlettel
Dobson Tibor tű. ddtbk.
​elnök

Vissza