Hírek


Természetbeni támogatás az önkormányzati tűzoltóságoknak és önkéntes tűzoltó egyesületeknek

2022-09-08 14:26:44

A korábban már jóváhagyott pénzbeli támogatások után az országos katasztrófavédelmi főigazgató döntött az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek természetbeni támogatásairól is.

Az önkormányzati tűzoltóknak – az idén ötödik alkalommal – kiírt, 225 millió forint keretösszegű pályázatra mind a hatvan önkormányzati tűzoltóság nyújtott be igényt. A pénzbeli támogatásokról júniusban már megszületett a döntés, mely értelmében 56 önkormányzati tűzoltóság kapott összesen 163,5 millió forint támogatást. A természetbeni támogatások végső elbírálása az egyes beszerzési eljárások lezárulását követően valósulhatott meg. Az erre vonatkozó javaslatot az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta. Ennek értelmében 46 önkormányzati tűzoltóság nyert el összesen 61,5 millió forint értékben védőeszközöket és tűzoltó technikai eszközöket, egyéb tűzoltási és műszaki mentési tevékenységhez kapcsolódó eszközöket, EDR-rádiókat.

Ami az önkéntes tűzoltó egyesületeket illeti, a 480 millió forint keretösszegű pályázatra 604 egyesület nyújtott be pályázatot. A pénzbeli támogatásokról esetükben is megszületett már a döntés, 489 egyesület kapott összesen 286,8 millió forint támogatást. Az országos katasztrófavédelmi főigazgató döntése alapján természetbeni támogatások formájában 452 egyesület nyert el összesen 193,2 millió forint értékben védőeszközöket és tűzoltó technikai eszközöket, egyéb tűzoltási és műszaki mentési tevékenységhez kapcsolódó eszközöket, EDR-rádiókat.

Letölthető dokumentumok:

 Önkormányzati tűzoltóságok természetbeni támogatása 2022 (2022.09.08.)

 Önkéntes tűzoltó egyesületek természetbeni támogatása 2022 (2022.09.08.)

 

Forrás: BM OKF

Vissza