Hírek


125 éves a Görgetegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

2022-09-03 22:00:00

A ma 35 fős tagsággal rendelkező egyesület jubileumi ünnepségére eljöttek a közeli együttműködők együtt ünnepelni. A helyi iskola adott otthont a kispályás labdarúgó tornának és az azt követő megemlékezésnek, valamint a közös ünneplésnek.

A megemlékezésen Antal Jánosné, az ÖTE elnöke ismertette az egyesület történetének főbb állomásait, majd közösségi ház előtti haranglábnál, a Szent Flórián tiszteletére felszentelt harang megkoszorúzása után elismerések átadására került sor.

Weber Antal tű. ddtbk., igazgató emléklapot adott át az egyesületnek. Ezt követően Heizler György elnök az MTSZ országos és a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség megyei elismeréseit adta át.

Dobson Tibor tű. vezérőrnagy, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke kimagasló, helyi és országos tevékenysége elismeréseként jubileumi tárgyjutalmat adományozott a Görgetegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére.

  • Buzási Szabolcs urat, az egyesület tűzoltás vezetőjét, aki a szakmai és egyéb feladatok ellátásában az egyesület egyik legaktívabb tagja. A tűzvédelem érdekében végzett kiemelkedő helytállásáért Gr. Széchenyi Ödön éremmel tüntette ki, egyben a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke emléktárgyat adományozott számára.
  • Málek László úrnak az egyesület parancsnok helyettesének, aki 52 év óta az egyesület tagja, több évtizede a szervezet parancsnokhelyettese, a tűzvédelem érdekében kifejtett több mint fél évszázados kiemelkedő helytállásáért emléktárgyat adományozott.

Szent Flórián emlékérmet vehetett át:

  • Böndi Zsolt úr az egyesület gépjárművezetője, aki 30 éve önkéntes tűzoltó, aktívan és nagy hozzáértéssel segíti az egyesület szakmai feladatellátását, rendszeresen vesz részt mentési feladatok ellátásában, valamint
  • Antal János úr az egyesület tűzoltásvezetője, aki 15 év óta önkéntes tűzoltó, sokoldalú, több tűzoltó technikai végzettséggel rendelkező gépjárművető és tűzoltásvezető, a beavatkozások aktív résztvevője.

A Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke

  • Csalos István, az egyesület parancsnoka számára az egyesület szakmai és társadalmi megbecsüléséért végzett kiemelkedő szervező munkájáért emléktárgyat adományozott.

Az ünnepséget követően az egyesület tagjai és a szomszédos egyesületek képviselőit közös ebéden vettek részt.

 

 

 

 


Kapcsolódó képek:

Vissza