Hírek


Vissza a múltba – száz évvel

2015-08-25 08:51:49

Marcaliban időutazásnak lehettek tanúi az érdeklődők: 2015. augusztus 15-én kilencedik alkalommal zajlott a Tűzoltó Hagyományőrző Kocsifecskendő Verseny, amelyen kilenc csapat mérte össze tudását korhű, XX. század eleji egyenruhákban, dacolva a hőséggel.

A versenyen túl természetesen pont ez volt a cél, nevezetesen, hogy a látogatók is képet kaphassanak a dicső tűzoltó múltról, méghozzá „akció” közben. A Somogyi Tűzoltó Hagyományőrző Egyesület szervezésében, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Marcali Hivatásos Tűzoltóparancsnokság támogatásával zajló versenyen kilenc város – a házigazda Marcali, Kaposvár, Barcs, Nagyatád, Böhönye, Vése, Fonyód és Székesfehérvár – tűzoltói mérték össze tudásukat. A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóknak talicskás vízhordásban, mocsári lépegető-használatban és mentésben, valamint kocsifecskendő-szerelésben és egy épülettűz oltásában us bizonyítaniuk kellett.

A versenyen végül a böhönyeiek győzedelmeskedtek, őket követte a nagyatádi, végül pedig a vései csapat. A házigazdák „versenyen kívüli számban”, tömlőhúzó versenyben szépítettek.


Kapcsolódó képek:

Vissza