Kiválóan szerepelt az Interschutzon a KÖTÉL

2015-07-12 08:40:11

Ahogyan arról korábban is hírt adtunk, a KÖTÉL egyedüli magyar csapatként nevezett a „Holmatro Rescue Experience” elnevezésű műszaki mentési „bajnokságra”. Valódi nemzetközi mezőnyben kellett helyt állniuk: lengyel, francia, osztrák, spanyol, olasz, brit, szlovén, német, svéd, finn, norvég, holland, belga, ír és kanadai tűzoltók (hivatásosak és önkéntesek vegyesen) ellen kellett megküzdeniük, a kupa névadója által berendezett autóbaleseti helyszínen

A hatfős csapat – Bodó László, Peti István, ifj. Bodó László, Bodó Bence, Baráth Gábor, Csepeli Andrea – azon kevesek közé tartozott, akik a meghatározott szintidőn belül a lehető legjobb szakmaisággal mentettete ki a sérülteket.

Mindenki más-más szituációs feladatot kapott, ez tehát az előre felkészülést kizárta. Gyors döntésekre, jó helyzetfelismerő képességre, határozott, gyors csapatvezetői utasításokra volt szükség, akár egy valódi vészhelyzetben. A KÖTÉL számára kiutalt feladatban két összeütközött személyautó rögzítését, a benn rekedt sérült személy kimentését kellett a szintidőn belül elvégezni természetesen a rendelkezésre bocsátott Holmatro műszaki mentő felszerelések minél hatékonyabb, szakszerűbb alkalmazásával. A szigorú, nemzetközi szakmai zsűri közben minden mozdulatukat figyelte.

A versenyt a HOLMATRO cég on-line közvetítette a helyszínről, így azt a világ minden táján láthatták az érdeklődők. Az eredményhirdetés után végül a következő dobogós rangsor született:

• A 20 ezer eurós első díjat a Meath County Fire and Rescue csapat (Navan, Írország) kapta,
  • a 10 ezer eurós második díjat a Bombers Generalitat Granollers csapat (Granollers, Spanyolország) vitte el,
  • az ötezer eurós harmadik díjat a GER Rescue Ladies (Obertshausen, Németország) nevű csapatnak ítélte oda a zsűri.

A KÖTÉL kiválóan helytállt, és az értékelés alkalmával több alkalommal szakmai dícséretben részesült.

Ezúton is gratulálunk nekik!