Járási Önkéntes tűzoltóverseny Kadarkúton

2015-05-16 09:28:31

Május 9-én a Kadarkúti sportpályán zajlott a siófoki és a kaposvári összevont járási tűzoltóverseny. A megmérettetésre 23 rajjal álltak fel a csapatok, s örvendetes módon sok fiatallal indultak az egyesületek. A himnusz hangjai után, jó időben indult versenyen  a végső számolásnál a legtöbb kupát Törökkoppány önkéntes tűzoltói hódították el.

Karád, Igal, Kaposfő, Szentbalázs, Kadarkút, Törökkoppány és Nagybajom tűzoltói huszonhárom rajjal álltak rajtvonalhoz és küzdöttek az értékes másodpercekért osztott sugár szerelésben és a 7x55 méteres váltófutás versenyszámban. A csapatok időeredményén a rutinos versenyzők sokat javítottak, volt, aki a kúszófolyosóba távolról vetődött be, a palánkon nagy lendülettel átvetődött, de az is sokat számított, aki jó egyensúlyérzékének köszönhetően villámgyorsan végig száguldott a gerendán. A kismotorfecskendő szerelési számban - az egész mezőnyben - a törökkoppányi ifjúsági korosztályban induló fiúk vitték a prímet, 39,27 másodperc alatt sikerült felvillantaniuk a pálya végén mindkét lámpát. Ezt senkinek sem sikerült felülmúlnia.

Felnőtt férfi kismotorfecskendő szerelés:

1. helyezett: Igal
  2. Törökkoppány

Felnőtt férfi osztott sugár szerelés:

1. Igal
  2. Szentbalázs