Hírek


Somogyi tűzoltófecskendő Erdélyben

2015-02-19 08:57:25

2015. február 15-én, tűzoltóbál keretei között adták át Gyimesközéplok (Románia, Hargita megye) önkéntes tűzoltóinak a böhönyei önkéntes tűzoltó egyesület gépjárműfecskendőjét, amely hosszú ideig a kaposvári hivatásos tűzoltóságon szolgált. Az erdélyi önkéntesen testvértelepülésükön, Böhönyén jártukkor látták meg a fecskendőt, amelyet egy állapotfelmérés és alkatrészbeszerzés után napokig tartó munkával hoztak működőképes állapotba. A szombaton felszentelt Rába így most Gyimesvölgye biztonságát szolgálhatja.

Mencseli Imre, a böhönyei önkormányzati tűzoltóság parancsnoka és Róth Zoltán tűzoltó százados, a kaposvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka vállalta, hogy a lelkes önkénteseket felkészítik azokra a tűzesetekre, amelyek a hegyek közt előfordulhatnak. A somogyi tűzoltók égéselméletből, a légzőkészülék használatáról tartottak előadásokat, valamint gépjármű- és épülettüzek oltásához adtak instrukciókat.

A képzést Róth Zoltán tű. szds. (Kaposvár HTP parancsnok), Mencseli Imre pk. (Böhönye ÖT), Tóth Róbert tű. zls. (Marcali KVK), Garai Zoltán tű.zls. (Marcali HTP) és Kelemen Zsolt, a Magyar Tűzoltó Szövetség alelnöke tartotta.

A székelyföldi önkéntes tűzoltóhálózat kiépítésében nyújtott kiemelkedő tevékenységéért a két somogyi tűzoltóparancsnok a Magyar Tűzoltó Szövetségtől emléklapot is átvehetett Mihók Péter polgármestertől.

A Magyar Tűzoltó Szövetség az adomány mellé tömlőket, sugárcsövet, osztót, védőruhákat és további számos tűzoltó szakfelszerelést ajándékozott a helyieknek.


Kapcsolódó képek:

Vissza