ÖTE eszközátadás

2013-12-17 10:10:35

Új eszközöket kapott hétfőn 19 Somogy megyei önkéntes tűzoltó egyesület a Kaposvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon. A Magyar Tűzoltó Szövetség pályázatán elnyert eszközökkel javul a technikai és védőeszköz ellátásuk.

Az eredményesen pályázó önkéntes tűzoltó egyesületek (Balatonkeresztúr, Berzence, Bolhás, Böhönye, Fonyód, Görgeteg, Igal, Kadarkút, Karád, Kéthely, Lábod, Lepsény, Mike, Nagybajom, Öreglak, Segesd, Somogyjád, Szentbalázs települések önkéntes tűzoltó egyesülete és a Kötél Egyesület) számára a – 7,6 millió forint összértékű – eszközöket dr. Horvát Jenő tűzoltó ezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Heizler György, a Somogy Megyei Tűzoltószövetség elnöke adta át.

Az egyesületek az összegből üzemanyag-támogatást, felújított légzőkészülékeket, tűzoltáskor és műszaki mentéskor alkalmazott védőeszközöket (például tömlőket, kombinált sugárcsöveket, szikracsapókat, kézi baltákat, puttonyfecskendőket, keresőlámpákat stb) kaptak. Többen tűzoltó bevetési védőruhát nyertek a pályázaton.

Emellett különféle tanfolyamokra is jutott pénz. A pályázati keretből az önkéntesek közül többen részt vehetnek motoros láncfűrész és szivattyú kezelői képzésen. Továbbá a gépjárművezetők a pályázati forrásból részt vehetnek azon a közlekedéspszichológiai vizsgálaton is, amely ahhoz szükséges, hogy megkülönböztető jelzést használó gépjárművet vezethessenek.

A támogatások teljes listája az alábbi linkre kattintva érhető el:

OKF - MTSZ pályázat 2013 Somogy - ÖSSZES_T.