Árvízi elismerések a megyeházán

2013-11-10 09:49:41

Az árvízi védekezés során a Somogy megyei önkéntes tűzoltók közel 100 fővel álltak készenlétben, hogy a hívó szóra induljanak segíteni a bajbajutottakon. Közülük 48-an aktívan és tevékenyen részt vettek abban az összefogásban, amelynek az eredményeként megvédtük az értékeinket

A megyeházán tartott ünnepség az elnökségben Gelencsér Attila, elnök, dr. Horváth Jenő tű. ezds. megyei katasztrófavédelmi igazgató, és Heizler György, a megyei tűzoltószövetség elnöke foglalt helyet (jelenlétével megtisztelte az ünnepséget a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség elnöksége is).

Az ünnepség kezdetén Bogáti Gábor fújt felhívó jelet trombitán, majd Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében hangsúlyozta: hosszú évek óta ismert, hogy a somogyi emberek mindig segítenek, ha baj van. Ez megmutatkozott a 2010-es borsodi árvíz, a kolontári vörösiszap-katasztrófa idején is és most is, amikor családok ezrei kerültek veszélybe a Duna áradása miatt. Kiemelte, hogy a nehéz pillanatokban az összefogás és az egymásnak nyújtott segítség példaértékű volt. Csak elismerés és köszönet illeti azokat, akik másokon is segítettek az idei, rekord méretű árvízi védekezésben.

A megyei elnök méltató szavait követően a Magyar Tűzoltó Szövetség elismerő oklevelét vehette át 48 somogyi önkéntes tűzoltó, majd dr. Horváth Jenő tűzoltó ezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója fejezte ki köszönetét az önzetlenségért és a megfeszített munkáért.
Az ünnepség zárásakor a jelen lévők egy perces néma főhajtással emlékeztek a november 1-jén szolgálatteljesítés közben elhunyt Kövecs Gergő posztumusz tűzoltó hadnagyra, akit Magyarország belügyminisztere hősi halottá nyilvánított.

Az árvízi védekezésben részt vett tűzoltók:

Bolhás ÖTE: 2013. június 20., Báta
1. Kovács István