Hírek


Köszönet a veszélyhelyzet lezárása után

2020-06-18 13:17:23

A hazánkat is érintő pandémia káros következményeinek csökkentése, így a lakosság védelmében történő közreműködés érdekében tízezer önkéntes tűzoltó eddig mintegy 6600 alkalommal végzett fertőtlenítési, szállítási, ájékoztatási vagy szociális segítségnyújtási tevékenységet. 

A helyi önkormányzatokkal együttműködve a tűzoltók közel 1700 helyszínen, több ezer címre vittek élelmiszert, gyógyszert vagy más, szükséges küldeményt az otthonukban maradni kényszerültek részére, továbbá legalább 1500 településen mentesítették rendszeresen a forgalmasabb közterületeket, az ott létesített műtárgyakat vagy a közintézményeket.

A Belügyminisztérium az önkéntes tűzoltóknak a védekezési munkálatokhoz 70 ezer különböző védőeszközt (arcmaszkok és védőkesztyűk) adományozott. A MOL-LUB Kft. kedvezményes áron 27 ezer liter fertőtlenítőszerrel segítette a fertőzésveszély
elhárítását.

A Magyar Tűzoltó Szövetég köszönetet mond valamennyi tűzoltónak a helytállásért, továbbá a veszélyhelyzet során részünkre felajánlott adományokért, a partnerszervezeteknek az együttműködésért és a sajtó munkatársainak a rólunk szóló mindenkori hiteles tájékoztatásért.

Dobson Tibor tű. ddtbk., elnök
sk.

Vissza