Ülésezett a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség elnöksége 2017. szeptember. 14. 14:34

Szeptember 11-én a nyári időszak eseményeit és az év hátralévő részének feladatait egyeztették az elnökség tagjai Kaposváron, ahol egyben részt vettek a Somogy Megyei Tűzoltószövetség a Balaton Fejlesztési Tanács Köz- és Vízbiztonsági Programjának megvalósításához biztosított támogatásból a Balaton Térségi Önkéntes Tűzoltóságok részére ünnepélyes eszközátadáson.

Új eszközökkel gazdagodtak a Balatoni egyesületek 2017. szeptember. 14. 14:33

Új eszközöket kapott a balatoni üdülőkörzet tíz tűzoltó egyesülete 2017. szeptember 11-én a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség és a Balaton Fejlesztési Tanács Köz és –Vízbiztonsági programjának támogatásából. A kaposvári tűzoltóság szertárában bemutatott eszközök jól hasznosíthatók a mindennapi munkában.

Kiállítás, szakmai bemutatók és előadások – Balatonföldváron 2017. szeptember. 13. 14:30

A Magyar Tűzoltó Szövetség 2017. szeptember 30-án MTSZ Tűzoltó Szakmai Napot szervez, ahol tűzoltó eszközök kiállítása, és szakmai előadások, bemutatók várják a tűzoltókat Balatonföldváron a NARO kempingben.

Lezajlott a VII. Vései Országos Tűzoltó Hagyományőrző Verseny 2017. augusztus. 11. 13:06

Kitűnő nyárias, zavartalan napsütéses időben került megrendezésre idén már hetedik alkalommal az Országos Tűzoltó Hagyományőrző Verseny vései fordulója. A rendezvény kapcsolódott a XVI. Országos Vései Kovácstalálkozóhoz.

XI. Marcali Tűzoltó Hagyományőrző Kocsifecskendő verseny 2017. augusztus. 01. 13:04

A Somogyi Tűzoltó Hagyományőrző Egyesület, a Marcali Katasztrófavédelmi Kirendeltség, valamint a Marcali Hivatásos Tűzoltóság közreműködésével immár hagyományosan XI. alkalommal, 2017. augusztus 12-én tartja kocsifecskendő versenyét, a marcali városi fürdőnél, ahová az ország egész területéről várják a nevező csapatokat.

Tűzoltó horgászverseny Ráksiban 2017. július. 10. 12:46

A megye minden részéről összesen 12 csapat vett részt az idei megyei tűzoltó horgászversenyen . A Böhönye ÖTP által elindított horgászverseny immáron már 9. alkalommal került megrendezésre, amelyet az idei évben az Igal ÖTE szervezett. A Ráksi halastavon a tavalyi hideg eső után az idén a hőséggel is megküzdöttek a versenyzők.

Horgász verseny a Ráksi tónál július 9-én 2017. június. 26. 12:43

Megyénkben lassan évtizedes hagyomány a minden évben megrendezésre kerülő tűzoltóságok közti horgászverseny. A rendezvény célja a megyében működő tűzoltóságok kapcsolatának ápolása, szabadidőtöltés tűzoltók és hozzátartozóik számára. Az idei évben a verseny házigazdája Igal ÖTPE lesz, akik szeretettel várnak minden csapatot és egyéni versenyzőt.

100 millióval több az ÖTÉ-knek, 366,2 millióval több az önkormányzati tűzoltóságoknak 2017. június. 19. 12:43

Jövőre összesen 700 millió forint támogatás jut majd az önkéntes tűzoltó egyesületeknek és az önkéntes mentőszervezeteknek, ami 100 millió forintos többlet az ideihez képest.