Hírek


A KÖTÉL Egyesület beszámolója a szabolcsi munkálatokról

2019-07-01 09:00:16

Közreadtunk átfogó beszámolót arról, hogy hányan vettek részt a szabolcsi viharkárok elhárításáról. Most a KÖTÉL Egyesület személyesebb, „testközeli” beszámolója következik, fotókkal illusztrálva.

A Kötél Kaposvári Önkéntes Életmentő és Tűzoltó Egyesület 6 fővel vett részt a Szabolcsi károk felszámolásában
Péntek kora délutáni kalandos indulást követően a HTP dolgozóival közösen egy halálos baleset sérültjeinek kiszabadításában vettünk részt. Sajnos egy főn már nem tudtak segíteni az OMSZ dolgozói.
Az esti órákban ennek ellenére megérkeztünk 21 óra magasságában, és már meg is kaptuk az első beavatkozási címet, ahol egy háromemeletes ház kéménye borult a tetőre, így az alatta lakók nem vehették birtokba kis gyerekükkel a lakást, míg a veszélyt nem hárítottuk el. A kéményt – annak mérete miatt – a helyszínen rögzítést követően szétdarabolva, alpintechinka segítségével tudtuk eltávolítani.
Szombaton a kora reggeli óráktól vasárnap délutánig huszonegy esetben avatkoztunk be hat fővel. A feladataink: megdőlt, gyökerestől kicsavart fák alpintechnikával történő ledarabolása, tetőszerkezetek helyreállítása – ahol lehetséges volt – illetve fóliázása, tetőre borult fák eltávolítása, tűzfal bontás. Volt azonban olyan esemény is, amikor a szomszédos tetőfedő anyagot (cserepes lemezt) a szomszédos fa koronájáról kellett eltávolítani.

 

Vissza