Hírek


Jelentős károkat okozott a nádastűz

2019-04-12 10:55:35

Április 4-én hatalmas tűz ütött ki Fonyódnál a nádasban. Az oltásban a balatonboglári önkormányzati, valamint a buzsáki, fonyódi és somogyszentpáli önkéntes tűzoltók is részt vettek. A kár hatalmas.

A jelzést követően a marcali, a siófoki és a keszthelyi hivatásos, valamint a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat riasztották a helyszínre, amelyet csak gyalogosan lehetett megközelíteni. Az állomány szikracsapókkal kezdte meg az oltást több különböző helyszínen, több oldalról támadva a tüzet. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A szeles időjárás azonban folyamatosan nehezítette a lángok oltását, ezért az éjszaka folyamán a tűzoltásvezető további kaposvári hivatásos egységek riasztását rendelte el. Buzsákról, Fonyódról és Somogyszentpálról pedig önkéntes tűzoltók is érkeztek a helyszínre. Az egységek ellentüzet gyújtottak, ezzel sikerült megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen egy még nagyobb területre. 

Rozner György, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park tájegységvezetője az ATV-nek elmondta: az ún. Nagyberek európai védelem alatt álló terület pusztult el, rajta tíz- vagy százezres nagyságrendben az itt élő hüllők. A tűz Rozner szerint nagyjából 300 hektárt érinthetett.

Fotó: Marcali HTP

Vissza