Elnökségi ülésen az idei program

2019-02-25 11:06:14

Február 18-án Kaposváron elnökségi ülést tartott a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség elnöksége, amelyen részt vettek a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői is. A napirendek közül kiemelkedik a közösen összeállított 2019. évi program és a szakmai feladatok.

A 2019. évi szakmai feladatok értékelése során elsőként, az immár hagyományos programok (járási és megyei verseny, Flórián nap és a Polgári védelem napja, ifjúsági versenyek, horgásznap, hagyományőrző verseny, megelőzést segítő szakmai események, tovább képzések, alapfokú tanfolyam, parancsnoki képzés) időpontjait és helyszíneit egyeztették a résztvevők, összehangolva az egyéb eseményekkel.

Döntés született, hogy az időpontok további egyeztetése után a teljes éves programot a honlapon közzétesszük.

A megyei verseny, amely május 25-én a Bolhási ÖTE szervezésében Bolháson lesz megtartva, az eddigiektől eltérően, a hagyományos verseny szabályai szerint lesz lebonyolítva. Azon egyesületek számára, akik csak osztott sugár szereléssel tudnak indulni, szintén szervezünk egy kategóriát. Így két kategória lesz a versenyen:

1. Kismotorfecskendő-szerelés és staféta
  2. Osztott sugár szerelés és staféta

Ezek a versenyszámok külön lesznek díjazva. Bízunk benne, hogy ezzel minél többen rész tudnak venni a versenyen.

Az ár- és belvízvédelmi felkészüléssel kapcsolatos felmérést küldünk ki az egyesületeknek.

Az elnökség tagjai egyeztették az idei évi kitüntetések lehetőségeit. Az idén Gróf Széchenyi Ödön díjra, Reményi Samu emlékéremre és Belügyminiszteri elismerésre van lehetőség. Egyben döntés született, hogy az idei évi szolgálati érmek méltó keretek között, Szent Flórián napi ünnepségeken lesznek átadva.

Az elnökség tagjai egyeztették az idei évi pályázati lehetőségeket valamint szorgalmazták az önkéntes tűzoltók részére a C kategóriás jogosítvány használatának engedélyezését helyi tűzoltó gépjármű vezetéséhez.