Hírek


Madaraknak szánt költőodúk kihelyezésére hívnak a balástyai önkéntesek

2016-01-26 11:57:27

Az emberi tevékenység következményeként Magyarországon is egyre kevesebb a madarak szempontjából ideális költőhely. Sokat segíthet a hazai madárállomány helyzetén, ha megfelelő költőodúkat kaphatnak. Éppen ezért a Balástya ÖTE országos kampányt indít.

Felhívásukban arra kérnek minden civilszervezetet, hogy a környezetükben helyezzenek ki ők is egy-egy madárodút, ahol otthonra lelhetnek a madárpárok. Az akcióhoz az egyesületek, alapítványok mellett iskolák, intézmények, vállalkozások csatlakozását is várják. Az odúk kihelyezését legkésőbb március első hetében kell megoldani.

A kihelyezett odúkat megörökítő képeket a Facebook/Költőodúk oldalra lehet feltölteni.

Az országos kampányt a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület támogatja, és szorosan kapcsolódik „A madárbarát Magyarországért” szakmai programjához.

A „Mesterséges odúk alkalmazása a madárvédelemben” címmel a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület rövid áttekintése a www.balastya.hu főoldalán a fontos információknál, valamint további részletes információk és letölthető odútípus-táblázat az MME honlapján található.

Vissza