Hírek


Önálló beavatkozó a nagybajomi önkéntes tűzoltó egyesület

2015-10-27 09:03:18

A KÖTÉL és Szőkedencs után harmadik önállóan beavatkozó tűzoltó egységként kezdi meg működését megyénkben november elsejével a Nagybajomi Tűzoltó Egyesület. Ezután 185 négyzetkilométernyi területen, több mint hétezer ember biztonságát szolgálja.  Az ünnepségen a megyei szövetséget Fülöp László alelnök képviselte.

Az egyesületnek az erről szóló igazolást a 2015. október 21-én adta át Fülep Zoltán tű. ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzoltósági Főosztályának vezetője.

Az 1888-ban Önkéntes Tűzoltó Testület néven alakult nagybajomi egyesületnek már 1963 óta a Vásártéri út 1. szám alatt található tűzoltószertár ad otthont. A nagy múltú egyesület életében most azonban újabb mérföldkő következik Nagybajom és közvetlen környezetének biztonságát szolgálja 27 taggal. Nagybajom, Kutas, Pálmajor, Kiskorpád és Jákó mentő tűzvédelme került feladataik közé, akik a riasztást követő 15 percen belül megkezdik a vonulást . A böhönyei önkormányzati tűzoltóság 11 kilométerre, a kaposvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság pedig 23 kilométerre van Nagybajomtól.

Ehhez a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól egy gépjárműfecskendőt kaptak. A 2 ezer liter víz szállítására alkalmas STEYR Bronto Saurus eddig a siófoki hivatásos tűzoltóknál szolgált. A 20 éves járművet Szabó Zoltán tű. törzszászlós, Máté János és Borbély Károly tű. zászlósok,  Bertus Zoltán és Peiker László tű. főtörzsőrmesterek újították fel. Munkájukért Czeferner Józsefné, polgármester elismerésben részesítette őket.

Vissza