Hírek


Adományok határon innen és túl

2015-10-19 09:01:31

2015. október 10-én és 11-én a KÖTÉL (Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület) szervezésében nagy mennyiségű tűzoltó felszerelés talált új gazdára hazai és határon túli önkénteseknél.

A holland Tűzoltóság Határok Nélkül elnevezésű szervezet adományának szétosztásában segédkezett a kaposvári KÖTÉL egyesület 2015. október 10-én és 11-én. A nagy mennyiségű tűzoltó bevetési ruházat, tűzoltó sportruházat, komplett légző berendezések, tűzoltó csizmák, bakancsok, URH rádió berendezések, tűzoltó védősisakok és mindezek tartozék alkatrészei összesen négy köbméternyi adományt tettek ki. A felszereléseket Bodó László, a KÖTÉL elnöke adta át a hazai egyesületeknek, valamint az Erdélyi Tűzoltószövetség vezetőinek, Szali Mózesnek és Baricz Róbertnek, akik a saját területükön működő egyesületeknek továbbítják azokat.

Egy "különadomány" átadására is sor került. A Szőkedencs Polgárőr és Tűzoltó Egyesület küldöttsége felújított kismotorfecskendővel, szívótömlővel, mászóövekkel, a Nagycenki Önkéntes Tűzoltó Egyesület pedig egy –a KÖTÉL által felújított – ZUK tűzoltó gépjárművel segítette a Borzont Önkéntes Tűzoltó Alakulatot. A 80 éves jubileumát ünneplő, a napokban újjáalakult erdélyi önkéntes csapat együttműködési megállapodást is kötött a szőkedencsiekkel.

Vissza