Hírek


Segesd vitte a pálmát Szentbalázsról

2014-08-21 10:31:39

Az összesített versenyt a segesdiek nyerték, Berzence csapata lett a második, az igaliak pedig a harmadik helyet szerezték meg.

A versenyen induló rajoknak változatos versenyszámokban - napjaink új kihívásait képező, a hagyományos tűzoltói feladatoktól eltérő, új katasztrófavédelmi számokban - kellett bizonyítaniuk felkészültségüket, úgy mint: vízből mentés és elsősegély nyújtás, sugárszerelés kismotorfecskendőről, osztott sugár szerelés, műszaki mentés, ár- belvízi védekezés. Mindezek végrehajtásához nélkülözhetetlen volt a megfelelő szakmai tudás, rutin és összeszokottság a csapatok részéről.

A versenyen a következő eredmények születtek:

Kismotorfecskendő szerelés:

  1. Berzence
  2. Segesd
  3. Igal

 

Osztott sugárszerelés:

  1. Berzence
  2. Segesd
  3. Vése

Műszaki mentés:

  1. Segesd
  2. Igal
  3. Vése

Vízből mentés:

  1. Szentbalázs
  2. Segesd
  3. Igal

Belvízi védekezés:

  1. Segesd
  2. Szentbalázs
  3. Igal

Összetett csapatverseny:

  1. Segesd
  2. Berzence
  3. Igal
  4. Szentbalázs
  5. Vése
  6. Mike
  7. Karád

Az összetett csapatversenyt Segesd csapata nyerte, de az ezüstéremért is hatalmas küzdelem zajlott. A dobogó második fokára végül a 7 másodperccel gyorsabb Berzence állhatott fel, Igal önkéntes tűzoltói bronzérmet vehettek át.

A verseny megszervezésében oroszlánrészt vállaló Szentbalázsi egyesület rendkívül jó házigazdának bizonyult, a csapatok elhelyezése, étkeztetése szervezetten, jó körülmények között zajlott, így a résztvevők az elismerés hangján szóltak a tapasztalatokról. A csapatok a szponzorok segítségének köszönhetően értékes tárgyakkal térhettek haza.

A verseny végén a díjakat Wéber Antal tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, Csutorás Gábor, Szentbalázs polgármestere és Heizler György, a Somogy Megyei Tűzoltószövetség elnöke adta át.


Kapcsolódó képek:

Vissza