Tűz a panzióban – a törökkoppányi önkéntes tűzoltók sikeres gyakorlata (2020)

2020-02-26 15:38:37

Egy törökkoppányi vendégház épületében felcsapó lángokat kellett megfékeznie az éves minősítő gyakorlaton a helyi önkéntes tűzoltóknak múlt pénteken.

Törökkoppány, Szorosad és Kára Községek Közös Tűzoltó Egyesülete a gyakorlat sikeres végrehajtásával újabb egy évre megszerezte a jogosultságot az önálló beavatkozásra.

A gyakorlat feltételezése szerint tűz keletkezett egy törökkoppányi panzió kazánházában, aminek következtében a lakórész szobái is sűrű füsttel telítődtek. A dolgozók a tűz észlelését követően azonnal a szabadba menekültek, ám a létszámellenőrzéskor két embert nem találtak. Az egységek a riasztást és a kiérkezést követően áramtalanították az épületet, majd vízsugarat szereltek a tűzzel érintett kazánház oltására. Eközben védősugár fedezete mellett az ingatlanba behatoló tűzoltók légzőkészülék használatával, biztosítókötél segítségével átvizsgáltak minden helyiséget.

Egy füstmérgezést szenvedett, ájult sérültet a földszinten megtaláltak és kimentettek, az emeletről pedig az ott rekedt embert is sikeresen kikísérték. A gyakorlat értékelése során elhangzott: a tűzoltásvezető hatékonyan irányította a beavatkozó egységeket, a tűzoltók megfelelően alkalmazták a rendelkezésre álló eszközöket. Az önkéntesek a szakma szabályainak megfelelően, gyakorlottan hajtották végre a felderítést, az életmentést és a tűzoltást, így a továbbiakban is bevethetők önállóan Törökkoppány és a környező települések védelmében.

Fotó: Somogy MKI